Over ons

Business Innovation Lab, een bedrijfsgerichte onderzoeksgroep van Howest, focust zich op digitale transformatie met nieuwe technologie├źn, diepgaande business analyse en het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bezoek ons kantoor

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen

Campus Brugge Station, Rijselstraat 5, 8200 Brugge

Mail ons

businessinnovationlab@howest.be

Projectdetails

  • Thema:Edtech
  • Lead:Lieze Joye & Diane Debruyne
  • Looptijd2020 - 2021
  • Partner:Linguineo
  • Status:Voltooid

Project LIFT (Taalheld Special): Verbeteren van de Franse taalvaardigheid

Taalheld Special is een aangepaste versie van de Taalheld-applicatie van Linguineo, een educatieve taal-app die ervoor gekend is om gebruikers meer spreekvaardig te maken in een andere taal. De Special-versie werd ontwikkeld in samenspraak met onderzoekers van Howest die volledig naar het werkveld gericht is.

Onderzoek heeft bijvoorbeeld meermaals aangetoond dat het niveau Frans van werkzoekenden en afgestudeerden daalt in Vlaanderen, terwijl het belang ervan in het werkveld net toeneemt. Bij schoolverlaters wordt gesproken Frans zelfs de tweede meest ontbrekende hard skill genoemd.

In Taalheld Special krijgen spelers situaties en omgevingen voorgesteld (bv. simulaties als office manager, ziekenhuisreceptionist, salesomgeving...) om de spreekdurf te verbeteren. Gebruikers vervullen op een gamende manier spraakopdrachten via automated speech recognition. Zowel kwalitatief als kwantitief onderzoek bij een testpubliek studenten toonde aan dat de spreekdurf via Taalheld Special inderdaad significant stijgt. Ook is de app ideaal te zijn om aan effectieve woordenschatverwerving te doen en deze belangrijke hard skill in het werkveld te trainen.