Over ons

Business Innovation Lab, een bedrijfsgerichte onderzoeksgroep van Howest, focust zich op digitale transformatie met nieuwe technologieën, diepgaande business analyse en het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bezoek ons kantoor

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen

Campus Brugge Station, Rijselstraat 5, 8200 Brugge

Mail ons

businessinnovationlab@howest.be

Randy Lamiere

Randy Lamiere is opleidingsmanager van de cluster Bedrijf & Organisatie bij Howest. Zijn ambitie is om de opleidingen van Howest in contact te brengen met onderzoek en dienstverlening (en dus ook met de arbeidsmarkt) en omgekeerd. Dit bevordert niet alleen de arbeidsmarktgerichtheid van de opleidingen, maar verhoogt ook de maatschappelijke meerwaarde en de impact van onderzoek en dienstverlening.


Jonathan Maes

Jonathan is onderzoekscoördinator van de cluster Bedrijf & Organisatie en is gepassioneerd om organisaties te helpen in hun digitaliseringstrajecten door datagedreven inzichten en strategische begeleiding. Jonathan heeft een academische achtergrond in communicatie, nieuwe media en bedrijfsanalyse, en professionele ervaring in IT consultancy.

Ronald Hermans

Ronald heeft al heel vele jaren ervaring in het toekomstklaar maken van organisaties, en digitale innovaties. Met een bijzondere aandacht voor de mens en expertise, de gebruiker van technologie, de interne organisatie en processen, de klanten en klantenervaring. Hij is als techno optimist ook realist, en zoekt graag uit hoe de steeds verder ontwikkelende technologie, bedrijven en organisaties kan bijstaan in het vinden van oplossingen voor uitdagingen. Een snel veranderende omgeving en de vele onzekerheden waarmee bedrijven geconfronteerd worden, omzetten in opportuniteiten. Trendvertaling en toekomstdenken zijn hem vertrouwd. De ervaring werd opgebouwd binnen bedrijven, overheid en als consultant. Bij Howest help hij mee de noden en behoeften van bedrijven te linken met onderzoek en opleiding.

Jana Bostoen

Jana heeft verschillende jaren ervaring opgedaan als bedrijfsanalist en (functioneel) IT-consultant bij verschillende grote bedrijven, nadat ze haar masterdiploma in Bedrijfskunde behaalde. Het fungeren als de schakel tussen bedrijfsvoering en IT vormt de rode draad in haar verdere loopbaan. In zowel haar rollen als onderzoeker en docent heeft ze verschillende digitaliseringsprojecten vormgegeven en de opgedane kennis overgedragen aan haar studenten. Het bedenken van oplossingen voor bedrijven met behulp van technologie is haar grote passie.

Joyce Allemeersch

Joyce is docent binnen de logistieke opleidingen van de cluster Bedrijf & Organisatie aan Howest. Na haar academische studies in talen en communicatie, deed ze praktijkervaring op bij een internationale logistieke speler. Joyce haar expertise ligt binnen het domein van douanezaken, kennis die ze met veel enthousiasme doorgeeft aan de studenten.