Over ons

Business Innovation Lab, een bedrijfsgerichte onderzoeksgroep van Howest, focust zich op digitale transformatie met nieuwe technologieën, diepgaande business analyse en het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bezoek ons kantoor

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen

Campus Brugge Station, Rijselstraat 5, 8200 Brugge

Mail ons

businessinnovationlab@howest.be

Projectdetails

  • Thema's:Web3, Metaverse
  • Lead:Daniel Du Seuil en Jonathan Maes
  • Team:Cesar De Greve, Jens Eeckhout, Shane Deconinck, Robby Goetinck
  • Subsidies:Vlaio Infrastructuur
  • Looptijd:2024 - 2025
  • Bezoek Howest onderzoekspagina


Web3 en Metaverse Experience Lab

Howest streeft naar de ontwikkeling en openstelling van geavanceerde onderzoeksinfrastructuur om Vlaamse ondernemingen, overheden, organisaties en burgers te ondersteunen tijdens hun digitalisering. Howest gaat in dat kader een WEB3 & Metaverse Experience Lab oprichten.

Het WEB3 & Metaverse Experience Lab zal een state-of-the-art platform bieden voor onderzoekers en bedrijven om blockchain-, Solid- en Metaverse-projecten uit te voeren, voortbouwend op de uitgebreide expertise van de Howest-onderzoeksgroep Security & Privacy en Business Management. Het lab zal de verspreiding van deze technologieën bevorderen, waarbij kennis met andere onderzoeksinstellingen en partners wordt gedeeld om digitale interacties veiliger, efficiënter en privacyvriendelijker te maken.

Deze technologieën kunnen door de naadloze integratie met de blockchaininfrastructuur ook onmiddellijk gedecentraliseerd aangeboden worden.

De infrastructuur zal niet alleen bestaande onderzoeksprojecten en toepassingen faciliteren (zoals projecten Future Flemish Pig en Businessmodellen in de metaverse, deelname aan European Blockchain Service Infrastructure netwerk, aan EBSI-NE en DC4EU), maar ook nieuwe projecten en mogelijkheden bieden voor innovatie en samenwerking tussen onderzoeksgroepen binnen en buiten Howest (zoals CitiVerse en secuweb-SOLID).